SIK SORULAN SORULAR
Toprak zemine çit yapılabilir mi?
Evet yapılabilir. Ancak toprak zemine montaj yapmak, beton üzerine yapmaktan daha zordur. Toprak zeminde montaj, beton üzerine montaj süresinin hemen hemen 2 katıdır. Direklerin zemine montajı için 2,50 – 3,00 m ara ile çukurlar açılır ve direk bu çukura gömülerek, içerisi beton ile doldurulur. Dolayısı ile kullanılan bu beton, ek bir maliyet olarak birim fiyata yansır. Teklif alırken zemin durumunu mutlaka belirtiniz.
Tuğla veya taş duvar üzerine uygulama yapılabilir mi?
Direkler, beton duvarlar üzerine, çelik dübeller vasıtası ile bağlanır. Tuğla veya taş duvar üzerine uygulama yapılabilmesi için duvar üzerinde 15 – 20 cm kalınlığında beton hatıl veya harpuşta olması gerekir. Direk uygulama yapılması zor ve sakıncalıdır. Yapılsa dahi bir süre sonra çitler yerinden oynayacaktır.
Çitin yüksekliğini nasıl belirlemek gerekir?
Güvenlik amacı ile yapılacak çitlerde, çit yüksekliğinin, yerden en az 2,00 m olması gerekir. Uygulama duvar üzerine yapılacak ise, duvar yüksekliğide dikkate alınmalıdır. Örneğin, duvarınız 1,00 m ise, üzerine 1,00 m çit yapılması uygun olacaktır. Çit yüksekliğinde bazı standart yükseklikler vardır. Bu yükseklikler ürünlere göre değişmektedir. Ara ölçülerde çit yapmak pek mümkün değildir. Bunun için ayrıntılı bilgi isteyiniz.
Çitin üzerinden atlanmasını nasıl önleyebiliriz?
Çitin üzerinden atlanmasını önlemek için çit üzerine jiletli tel, dikenli tel gibi bazı caydırıcı ürünler uygulamak gerekir. Jiletli tel günümüzde oldukça sık kullanılmaktadır. Jiletli tel, helezonik, düzlemsel ve düz formlardadır. Helezonik, görünüş olarak kaba ancak en etkili olanıdır. Düzlemsel ise nispeten daha estetikdir. Konut çevresinde çit yapılacak ise düzlemsel jiletli tel tercih edilmesi daha uygundur.
Her renkte çit yapılabilir mi?
Evet yapılabilir. Ancak standart renk (Ral 6005) yeşil olup, diğer renklerde fiyat farkları doğmaktadır. Bu fiyat farkları, seçeceğiniz renge göre değişir. Örneğin, beyaz veya gri renkler nispeten daha ucuzdur. İşin miktarı çoksa, bu fark müşteriye yansıtılmaz. Turuncu, sarı, gibi renklerde fiyat farkı daha fazladır. Bunun sebebi, boya hammadde fiyatlarının renklere göre değişiklik göstermesidir.
Özel ölçülerde imalat yapılabilir mi?
Bazı projeler için şartnamelere uygun özel üretim yapılabilmektedir. Özel üretim yapılabilmesi, işin miktarına bağlıdır. Miktarlar düşük (500 m'nin altında) ise özel üretim yapılması zordur, yapılsa dahi çok pahalıdır. Özel üretim yapılabilen durumlarda, ürünlerin ebatları, göz aralığı, tel kalınlığı ve rengi isteğe bağlı olarak değiştirilebilir. Tabiki bu değişiklikler sınırsız değildir. İmkanlar doğrultusunda ne gibi değişikler yapılabileceğini bize danışınız.
Çit montajı ne kadar zamanda yapılabilir?
Montaj süresi, işin miktarına ve zemin durumuna bağlı olarak, ortalama 1 ekip ile, günde 100 m civarındadır. Bu miktar toprak zeminde 50 m'ye düşmekte, düz beton zeminlerde ise 150 – 200 m civarında gerçekleşmektedir. Çit malzemelerinin üretimi de yine miktara bağlı olarak, yaklaşık 7 - 10 gün sürmektedir. Yani siparişinizden 10 gün sonra montaj başlayabilir. Örneğin çit işiniz 500 m ise, montaj 4 - 5 gün sürecektir.
Çitle birlikte kapıda yapılabilir mi?
Hemen hemen bütün çit işlerimizde müşterilerimizden gelen kapı taleplerinide karşılamaktayız. Kapılar, ister yaya kapısı, ister araç giriş kapısı olsun, uygulanan çit malzemesiden üretilebilmektedir. Böylece kapılarınız çitleriniz ile uyumlu olur. Bunun yanı sıra, çok farklı malzemelerden de kapı imalatı yapılmaktadır. Kapılar istenirse, daha sonrada otomatik hale de getirilebilir. Özellikle araç giriş kapılarına uzaktan kumandalı motor takılmaktadır. Yaya kapılarına ise özel okuyuculu güvenlik kilitleri monte edilebilmektedir. Kapı genişlikleri değişkenlik göstersede, yaya giriş kapısı için 1,00 m, araç giriş kapısı için 4,00 m genişlik en çok uygulanan ölçülerdir.
Ödeme şartları nasıl?
Üretime geçilmeden önce, işin toplam tutarının bir kısmı (% 30 - % 50'si) avans olarak müşterilerden talep edilir. Avans ödemesi yapılmaksızın siparişiniz kesinlik kazanmaz ve üretime başlanmaz. Ödemenin kalan kısmını ise, işin sonunda banka yolu ile ödersiniz. İş bir firmaya, kuruma yapılıyor ise, makul vadelerde, çekle ödeme kabul etmekteyiz. Çek kabul edilmeden önce, çekin ve firmanın güvenilirliği araştırılır. Ayrıca bütün müşterilerimiz, kredi kartı ile veya mail-order yöntemi ile bize ödeme yapabilirler.
Bu yazıda aradığınız cevabı bulamıyorsanız bizi çekinmeden arayabilirsiniz.